Onze Dirigent

Koen Vits (°1989, Leuven) is koordirigent, componist en docent muziek. Hij studeerde aan het Leuvense Lemmensinstituut. Hier behaalde hij met onderscheiding het Masterdiploma in de Koorleiding (bij Kurt Bikkembergs) en het Bachelordiploma Compositie (bij Jeroen D’hoe). Hij volgde ook de lerarenopleiding aan ditzelfde instituut, deze sloot hij met succes af in 2015.

Stacks Image 606Koen schoolt zichzelf geregeld bij met masterclasses (onder andere reeds bij Daniel Reuss, Peter Broadbent, Hans Leenders, en anderen) en volgt daarnaast op wekelijkse basis stemcoaching bij Livia Cuypers.

In het Lemmensinstituut kreeg Koen de kans om met de verschillende koren van het instituut te werken. Zo repeteerde hij met het groot koor reeds aan enkele kleppers van formaat: de H-moll Messe van Johann Sebastian Bach, de Symphonie des Psaumes van Igor Stravinsky, de Chichester Psalms van Leonard Bernstein, het Te Deum van Jules Van Nuffel, het oratorium Elias van Felix Mendelssohn, de dubbelkorige mis van Frank Martin, Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms,…

Als koordirigent is hij in Tienen verbonden aan de Capella Beatae Mariae ad Lacum (CBM) en CBM Jeugd. Daarnaast is hij sinds september 2016 verbonden aan de Academie Regio Tienen als docent koordirectie (en koor). Ook elders is Koen actief, namelijk als oprichter en dirigent van Mannenkoor Terpander en als dirigent van het Leuvense koor Tourdion. Aan de Academie van Mol is hij verantwoordelijk voor de opleiding ‘vocale directie’.

Koens volledig cv is hier te vinden.

Bron: www.koenvits.be