CBM GOLD

CBM bestaat 50 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Wat oorspronkelijk de apotheose van ons feestjaar zou worden, is door de huidige omstandigheden omgetoverd tot het magische begin ervan. Het daaropvolgende feestjaar zit barstensvol grote en kleine festiviteiten. Houd alvast de onderstaande data vrij in uw agenda.

Wil u graag op de hoogte blijven van nieuws over en activiteiten in ons feestjaar CBM GOLD? Vul dan als de wiedeweerga dit formulier in en u zal onze nieuwsbrief “CBM GOLD” geregeld ontvangen.


21/11/2021 (16u) : Openingsconcert CBM GOLD: CBM meets VOCES8 – After Silence/Na de stilte

Voces8

We beginnen ons feestjaar met een klepper van formaat. We zijn uitermate trots dat CBM het podium mag delen met Voces8, een vocaal ensemble van topniveau. We zullen niet boos worden als u Voces8 nog niet kent -even goeie vrienden- maar we raden u in dat geval toch aan om als de bliksem naar hun Youtube– of Spotify-kanaal te gaan (of naar de bibliotheek voor een cd, als u van een iets oudere stempel bent dan wij 🙂 ) en hun muziek te beluisteren.

We kondigen het al geruime tijd aan: onze jubilee wordt een feest met een gouden randje. CBM Gold dus. Wie CBM kent, weet dat het koor altijd getracht heeft de lat muzikaal hoog te leggen, voor zichzelf als amateurgezelschap, qua muziekkeuze en in de samenwerking met gerenommeerde musici. Het gouden jaar was dan ook de perfecte gelegenheid om een klinkende naam toe te voegen aan de gastenlijst: Voces8. Met de enthousiaste deelname van CBM aan Singing Brussels – een samenwerking tussen Koor & Stem, Bozar en de Voces8 Foundation – werden de eerste stappen gezet in een samenwerking met Voces8.

VOCES8 are the Rolls-Royce of British a cappella ensembles

THE ARTS DESK

Naar aanleiding van hun 15de verjaardag bracht het gezelschap een nieuw album uit in vier hoofdstukken: After Silence. Hoewel initieel niet zo bedoeld, bleek de titel van het album veelbetekenend voor een jaar waarin niet samen gezongen, noch geconcerteerd kon worden… Door de pandemie werd het album ook nog niet voorgesteld aan het grote publiek. CBM is dan ook trots u After Silence/Na de Stilte te mogen voorstellen in de Sint-Germanuskerk van Tienen.   

The singing of VOCES8 is impeccable in its quality of tone and balance. They bring a new dimension to the word ‘ensemble’ with meticulous timing and tuning.

GRAMOPHONE MAGAZINE

Het concert zal bestaan uit een voorprogramma, u gebracht door CBM Capella en CBM Jeugd, waarna CBM en VOCES8 het podium zullen delen voor enkele nummers. De hoofdrol is daarna weggelegd voor Voces8 zelf.

Hebben we u voldoende kunnen overtuigen van het absolute topniveau van dit vocaal ensemble? Aarzel dan niet en bestel uw tickets via http://tickets.klassiekindekapel.be .


19/11/2022 (20u) : QUIZ CBM Gold

U beweert alles van jubilea te weten, zegt u? Wij dagen u uit om uw kennis en kunde tentoon te komen spreiden op onze CBM Gold Quiz in het najaar van 2022 in De Schakel in Tienen. Later meer info en details, maar blokkeer alvast deze datum in uw agenda!


29/05/2022 : Jubileumviering + Gala-avond CBM Gold

We beginnen de avond op de plek waar het 50 jaar geleden begon: in de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk, de kerk die tot op heden onze heimat is gebleven. We brengen een muzikale eucharistieviering met als blikvanger de cantate die componist en voormalig CBM-dirigent Kurt Bikkembergs voor ons componeert.

Aansluitend op de misviering, nemen wij onze sympathisanten en oud-koorleden graag mee op een gala-avond in hartje Tienen (locatie nog te bevestigen). Bij een hapje en een drankje praten we bij en halen we herinneringen op. Meer details over tijd en plaats volgen.


En verder…

… zullen er nog enkele kleinere concerten aan de agenda toegevoegd worden en brouwen we ook ons eigen CBM Gold Bier. Blijf via onze Facebookpagina op de hoogte van het reilen en zeilen van de ganse CBM-familie!